Dalintis

Išsirinkti tinkamą aliejų kūno priežiūrai nėra sunku

Aliejų naudojimas veido odos priežiūrai yra vertinimas gana prieštaringas, nors išsirinkti aliejų tinkama kūno priežiūrai nėra sunku. Augalinių aliejų, kaip natūralios kosmetikos gaminių poveikis skiriasi. Viskas priklauso nuo riebalų rūgščių spektro. Svarbus kriterijus yra tai, kaip greitai produktas įsiskverbia į odą.

Aliejai, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 50% polinesočiųjų riebalų rūgščių, lengvai ir labai greitai absorbuojami į odą. Jie vadinami drėkinančiais aliejais. Maistingieji aliejai  turi mažiau nei 20% polinesočiųjų riebalų rūgščių ir labai lėtai įsiskverbia į odą. Jie yra tinkamiausi sausai ir pavargusiai odai, taip pat masažui, nes jų tinkamumo laikas yra ilgesnis.Ši grupė apiima alyvuogių aliejų, žemės riešutų aliejų, avokadų aliejų, migdolų aliejų, makadamijų aliejų ir kokoso aliejų. 



Aliejus pagal odos tipą

Sausam ir senstančiam odos tipui rekomenduojamas abrikosų branduolių aliejus, argano aliejus, avokado aliejus, rapsų aliejus ir kviečių daigų. Dėl jautrios odos ir odos, linkusios į alergijas, pabandykite abrikosų branduolių aliejų, migdolų aliejų, jojobos aliejų, kanapių aliejų, saulėgrąžų aliejų, arbatos sėklų aliejų ir juodųjų kmynų aliejų.

Sakoma, kad jie ne tik drėkina ir maitina odą, bet taip pat minkština. Riebiai odai rekomenduojamas jojobos aliejus. Vienas iš universaliausių aliejų yra šaltalankių aliejus, kurį galite naudoti ne tik sau (jis gydo pažeistą odą, suteikia natūralų įdegį, todėl puikiai pakeičia įdegio kremus), bet ir kūdikiams, taip pat išbėrimams gydyti . Migdolų aliejus taip pat tinka kūdikio odai prižiūrėti.

Aliejai puikiai tinka lūpoms, silpnai ir suragėjusiaii odai ant rankų, alkūnių ir kojų. Nagai mėgsta alyvuogių aliejų, ypač jei jį naudojate ir maistui.