Dalintis

Kiekvienas Vilana Natural Beauty kosmetikos produktas - unikalus. Originalumas visuomet yra pripažįstamas kaip tam tikro meno kūrinio vertė, o kūrybiškumas, vertingų idėjų turėjimas dažniausiai ateina plečiant akiratį ir stebint pasaulį iš labai skirtingų pusių.

Galimybė jausti visišką laisvę, skatinti vaizduotę, leisti skleistis savo pačios kūrybiškumui visu pajėgumu, įgyvendinti tikslus ir mėgautis gautu rezultatu - kelias, kuris visada mane traukė lyg magnetas. Nes šiame pasirinkime aš įžvelgiau didelę gyvenimo prasmę - kurti tai, kas turi apčiuopiamą vertę ir gali padaryti laimingesnę ne tik mane, bet ir kitus. 

Pirmieji žingsniai į natūralios kosmetikos pasaulį buvo gan tylūs, trapūs ir nedrąsūs, nes juos lydėjo didelė baime paslysti, suklupti, nepateisinti išsvajotų lūkesčių. Todėl pradžioje stengiausi vadovautis jau esamais paruoštais įvairiais receptais, pagal kuriuos gamindama kurį laiką net nedrįsau eksperimentuoti, kažką keisti, bijodama išgauti ne tokią tekstūrą, spalvą, kvapą ar poveikį

Kaip bebūtų, norint ne repsėti vienoje vietoje, o nuolat judėti į priekį, itin geras būdas tai padaryti - eiti į save. Klausiau savo vidinio balso. Jaučiau, kaip mane vis pažadindavo nenugalimas smalsumas daugiau ir geriau pažinti ingredientus, atrandamus gamtos lobynuose - miškuose, pievose, jūroje, kalvose.

Bandžiau prisiminti jaunystėje nuolat lankomos kaimynės močiutės „pamokas" apie įvairias žoleles, domėjausi apie augalų gerąsias ir blogąsias savybes, uosčiau, liečiau, tyrinėjau… Kol galiausiai įgavau daugiau pasitikėjimo bandyti pačiai suderinti skirtingus aliejus ir ekstraktus į vieną visumą. rizikuoti ir stebėti, koks mažas „stebuklas" iš to gausis. Testuoti gimusius kūrinius virsdavo kažkokia užburiančia mistika, kuri įkvėpdavo beribę aistrą ir motyvaciją stačia galva pasinerti į neišsenkantį kūrybingumą, nuolatinį ieškojimą, augimą ir tobulėjimą, kol bus pasiektas geriausias įmanomas rezultatas.

Taip palaipsniui gimė unikalūs receptai, kuriais remdamasi pradėjau gaminti kosmetikos produktus, skirtus plaukų ir odos priežiūrai, bei aromaterapinius mišinius, sukurtus kūno ir sielos pusiausvyrai atstatyti. Gautose produktų pakuotėse sutalpinamos ne tik turimos žinios ir asmeninė patirtis, bet ir begalinis tikėjimas gamtos galia ir natūralių kvapų terapija.

Iš kur kildavo mintys ir idėjos produktų asortimentui plėsti? Kūryba man  - viena iš bendravimo formų; pradėjau kurti artimiems šeimos nariams, draugams ir pažįstamiems, kuriems ligi šiol esu nepaprastai dėkinga už pasitikėjimą manimi, už palaikymą, už motyvuojančius žodžius, o svarbiausia, už išsakytas savo odos ir plaukų problemas bei prašymus sukurti priemones, galinčias padėti vienokias ar kitokias kamuojančias problemas išspręsti ar bent jau sumažinti iki minimumo.

Man tai suteikdavo laimės sparnus ir nenumaldomą norą kurti tam, kad galėčiau vykdyti ir tęsti savo misiją - padėti kitiems.

Kūriau formules, maišiau savomis rankomis, bandydavau išjausti kiekvieną tekstūros dalelę, testuodavau… Tol, kol šypsena nušviesdavo mano veidą - pavyko! Tada tik belikdavo kantriai laukti, kol produktus įvertins kiti.  

Taip naujos receptūros ir produktai gimsta iki šiol - atžvelgiant į šių dienų žmonių poreikius, kylančius iššūkius bei bandant atrasti tai, kas suteiktų ne trumpą, o ilgalaikį rezultatą - natūraliai. Juk kitaip net ir nebūtų prasmės kurti.

Sakoma, kiekienam, įkvėpimo lašui reikia dar pridėti devyniasdešimt devynis prakaito lašus - taip, tai tiesa. Bet juk didžioji kūrybos magija ir slypi būtent pačiame procese…